Najlepsza kawa ziarnista to kwestia subiektywnych preferencji smakowych, więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wybierz kawę, która odpowiada twoim upodobaniom smakowym i sposób parzenia.
Kawa to napój, którym uwielbiają się wszyscy miłośnicy kofeiny. Jednym z kluczowych elementów wpływających na jej smak i aromat jest metoda obróbki kawy. W tym artykule omówimy różne metody obróbki kawy, ich wpływ na smak napoju oraz jakie znaczenie mają dla kawy ziarnistej, kawy speciality i kawy jakości premium.
Cold Brew jest kawą, którą parzymy na zimno. W tłumaczeniu z języka angielskiego „cold brew” oznacza dosłownie „zimne parzenie”. Kawa Cold Brew jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale i zdrowa. Z naszego artykułu dowiesz się: co to jest ta tajemnicza kawa? dlaczego jest zdrowa? jaki ma smak? kto ją wymyślił? Poznasz też idealny przepis na kawę Cold Brew do samodzielnego parzenia.
Zapraszamy do lektury
Rynek oferuje nam ogromny wybór kaw. Można więc z łatwością się zgubić. Nie tylko kawosze mają problem, ale i sami bariści. Kawa, ta która będzie najlepsza do ekspresu ciśnieniowego, musi mieć określone właściwości. Poznaj nasze kryteria wyboru, zastosuj i kupuj najsmaczniejszą kawę.
Miłej lektury!
Cała historia w ogromnym skrócie wygląda tak… Mamy piękną grafikę. Mamy nowe, piekielnie mocne pod względem kofeiny ziarno. Wszystko ładnie się ze sobą klei. Robimy testowy wypał, sprawdzamy, degustujemy… Projektujemy nowe etykiety i wlepy i kiedy wszystko jest już gotowe, kiedy mamy domenę, konta na mediach społecznościowych i jesteśmy gotowi wystartować.
Kawa jest dla wszystkich, a punkt wtajemniczenia w kawowy świat, wcale nie jest na niskim poziomie. Odrywając się od poziomu kawy mielonej z marketu początki mogą być dość zawiłe i onieśmielające. Dużo nowych sprzętów, nazw i wyglądających na skomplikowane procedur parzenia
Ten film kosztował nas nie tylko szmat czasu, ale i jeden, całkiem fajny samochód. Wszystko to po to, abyście dowiedzieli się o kawie kolarza.
To świetny, naturalny energetyk. Dużo kofeiny (42 mg), zero dodatkowego cukru, niepasteryzowany i w czterech neutralnych smakach