bezkofeinowa kawa ziarnista monko. decaf time - 70 g
- blend: Arabika 100%
- pochodzenie ziaren: Brazylia, Gwatemala
- kwasowość: umiarkowana
- goryczka: wyraźna
- słodycz: wyczuwalna
- rekomendowane metody parzenia: moka, frenchpress, przelew, ekspres ciśnieniowy
bezkofeinowa kawa ziarnista monko. decaf time
Profil sensoryczny: migdał, mandarynka, skórka pomarańczy
to zapach świeżej kawy, która stawia Cię na nogi skuteczniej niż budzik. To wyselekcjonowane ziarna z Brazylii i Gwatemali gwarantujące delikatne, ale jednocześnie wyraziste, doznanie przy jednoczesnym ograniczeniu zawartości kofeiny.
Możesz cieszyć się smakiem i zapachem kawy nie zważając na wypitą ilość. Espresso charakteryzuje się delikatnym body, jasnoorzechowym kolorem cremy oraz umiarkowaną kwaskowatością z akcentami czekolady. Można ją parzyć wieloma domowymi metodami, jak popularna kawiarka moka, bardzo prosty w obsłudze frenchpress, czy po prostu ekspres przelewowy.
opakowanie 70 g
Opinie o bezkofeinowa kawa ziarnista monko. decaf time - 70 g
5.00
Liczba wystawionych opinii: 2
Opinia potwierdzona zakupem
Kapitalna kawa. Zaparzałem Aeropresem, dość drobno mieloną, przepis 11g Hoffmanna. Bardzo wyczuwalny migdał, zero ziemistych tonów. Przy odpowiedniej temperaturze lekko kwasowość, do rozmieszania. Nawet smaczniejsza niż w lokalu jako Americana :)
2024-11-28Andrzej, Wrocław
Opinia niepotwierdzona zakupem
2023-08-17Michał, Wrocław
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, codziennie wypijany przez miliony ludzi. Wielu z nas zaczyna dzień od filiżanki tego aromatycznego naparu, ale czy zastanawialiście się kiedyś, czy kawa może uzależniać?
Czytaj więcejKawa bezkofeinowa, nazywana także kawą bezkofeinową lub kawą z odjętym kofeinem, jest napojem kawowym, który został poddany procesowi usunięcia większości kofeiny. Kofeina to naturalnie występujący alkaloid obecny w ziarnach kawy, który działa jako stymulant układu nerwowego.
Czytaj więcejKawa jest dla wszystkich, a punkt wtajemniczenia w kawowy świat, wcale nie jest na niskim poziomie. Odrywając się od poziomu kawy mielonej z marketu początki mogą być dość zawiłe i onieśmielające. Dużo nowych sprzętów, nazw i wyglądających na skomplikowane procedur parzenia
Czytaj więcej