Nie jest tajemnicą, że niektóre kawy lepiej smakują z ekspresu ciśnieniowego niż np. z ekspresu przelewowego. Wpływ na to ma wiele czynników, takich jak samo ziarno, czy też jego stopień wypalenia.
Kiedyś na myśl o zimnej kawie, człowiek się raczej krzywił. To była codzienność ludzi zapracowanych i matek wychowujących młode, bo jak się bąbelek rozpłakał zaraz po zaparzeniu, to sami wiecie…
Wszystko przez “Szwagierka”! To On jakoś tak pokombinował, że wsród wytrawnej ekipy rowerowych chłopaków (ekipa ZdrowyRower oraz luxa.cc) pojawiło się dwóch ogórków (Filip & Marcin), z których żaden nigdy wcześniej nie siedział na szosowym siodle.
Pierwszy filtr do kawy powstał u domowej gospodyni w Jej kuchni w 1908 r. w Dreźnie. Gospodyni tą była Pani Melitta Bentz, która w tamtym czasie chciała usprawnić przygotowanie porannej kawy i stworzyła prototyp pierwszego drippera. To właśnie w nim do przefiltrowania kawy użyła kawałka bibuły zabranej z szkolnego plecaka swojego dziecka.
Wow! Ale masz celne oko!
Fakt, że czytasz tę wiadomość oznacza, że udało Ci się ustrzelić naszego baristę przy pracy. Mamy nadzieję, że poza fotką udało Ci się również ustrzelić kubek pysznej kawy.
Jeśli zasmakowała Ci kawa monko., to mamy dla Ciebie rewelacyjną wiadomość. Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny kod rabatowy, dzięki któremu zaoszczędzisz 10% na dowolnej kawie monko. Nie krępuj się, wrzucaj do koszyka, co tylko chcesz i ile tylko chcesz, wszystkie kawy będą rabatowane.